CJMVvereniginggebouwpersonenallen eencontactsitemap

CJMV-CENTRUM

CJMV-CENTRUM is de oudste jeugdvereniging van Den Haag. De vereniging werd opgericht in 1892. Vele duizenden zijn sindsdien lid geweest van één of meer clubs of hebben zich ingezet als leiding of bestuurslid. In 2000 - na meer dan 100 jaar - is de vereniging opgeheven.

Lid zijn van CJMV-CENTRUM betekende vaak meer dan alleen maar een club bezoeken of leiden. Voor velen heeft de vereniging een belangrijk deel uitgemaakt van hun leven.

De geschiedenis van CJMV-CENTRUM is nauw verbonden met het markante gebouw aan de Prinsegracht nr. 4. Het patriciërshuis uit 1646 was tegelijkertijd een zegen en een last voor de vereniging. Het gebouw is in de jaren '80 op de monumentenlijst geplaatst en overgedragen aan een stichting. Hierna heeft een ingrijpende renovatie plaatsgevonden.

Deze website is opgezet om de vele documenten en afbeeldingen die bewaard zijn gebleven te delen met oud-leden en verdere geïnteresseerden. Meer informatie is altijd welkom, zie contact. Ik wens u veel plezier met het bladeren door de site.

Henny van Ofwegen - Weerwag