CJMVvereniginggebouwpersonenallen eencontactsitemap

CJMV

CJMV staat voor Christelijke Jonge Mannen Vereniging. In de beginjaren waren de clubs alleen toegankelijk voor "jonge mannen", pas rond 1950 waren de dames welkom in CJMV-CENTRUM.

De CJMV's in Den Haag zijn aangesloten bij de Centrale Stichting YMCA Den Haag en omstreken. Deze stichting is aangesloten bij het in Den Dolder gevestigde Christelijk Jongeren Verbond YMCA Nederland. Er zijn in Nederland meer dan 1.500 clubs lid van YMCA Nederland. Veel informatie over YMCA's in Nederland is te vinden via de YMCA-Startpagina.

YMCA Nederland is weer een onderdeel van de internationale YMCA (Young Men's Christian Association), een organisatie met 34 miljoen leden in 134 landen.

Het logo van de CJMV (later CJV: Christelijk Jongeren Verbond) is een rode driehoek. Deze rode driehoek stamt uit de Verenigde Staten van Amerika en de drie zijden symboliseren: Spirit, Mind en Body.
Eerst bestond het logo van de CJMV uit een rode driehoek met zwarte balk. Momenteel wordt het internationale logo gebruikt: de rode driehoek gecombineerd tot de letter Y.

logo Y