Een halve eeuw geleden

De roemruchte jaren zestig. De periode waarin popmuziek tot bloei kwam, de jongens op een Puch reden, Flower Power de wereld veroverde en lange haren en spijkerbroeken in opkomst waren. Dit was ook de tijd waarin wij op de middelbare school zaten.

Tot medio 1964 heette onze school Stevin HBS en was hij gevestigd in de Raamstraat in Den Haag. Na een fusie met de Zuiderpark HBS werd de nieuwe naam Stevin Lyceum. De klassen werden verdeeld over twee locaties: de Zuidlarenstraat en de Melis Stokelaan.

Deze site

De site is opgezet ter gelegenheid van een reünie op 29 maart 2014. Veel klasgenoten hebben toen foto's en in-memoriams gestuurd en stukjes geschreven in het gastenboek. Dit willen we niet verloren laten gaan.

Daarom hebben we besloten om de site voort te laten bestaan onder de naam STEVIN HBS/LYCEUM 1960-1970. De inhoud van de site is voornamelijk gericht op degenen die tussen 1960 en 1970 eindexamen hebben gedaan.

Bijdragen zijn nog steeds welkom. Aanvullingen op de namenlijst, in-memoriams, foto's, documenten en anekdotes kun je sturen naar raamstraatstevinhbs­@gmail.com.Je kunt ook een bericht sturen via het antwoordformulier. En wie weet zien we elkaar weer tijdens een volgende reünie?

Nieuws

 

25 augustus 2023
Lunch in Nijkerk

 

1 juli 2023
Gezellig treffen in Den Haag

 

juni 2022 - 56 jaar na dato
Eindelijk weer eens bijeen: klas 5B3.


maart 2022 - 2 artikelen in De Haagse Tijden
In De Haagse Tijden - een tweewekelijkse gratis krant met artikelen over Den Haag van vroeger - stonden onlangs 2 stukken over Haagse beatgroepen. Onze oud-leerling Rob Lubbersen beschreef uitgebreid (zelfs Nagelsmit komt nog aan bod) zijn herinneringen aan het optreden van The Golden Earrings in het schoolgebouw aan de Zuidlarenstraat. En in een aflevering van Haagse Geluiden werd onze 'eigen' band Scarlets nog genoemd.


juni 2021
Wij ontvingen het bericht dat Rolf Latuperisa is overleden. Herinneringen aan Rolf zijn toegevoegd aan het In Memoriam.


juni 2021 - Herinneringen
Van Max Scheffer (eindexamenjaar 1960) ontvingen wij een mail waarin hij wat herinneringen deelde. Deze willen wij jullie niet onthouden.


april 2020 / januari 2021 - Hoe gaat het nu met jullie?
Alweer bijna een jaar geleden hebben veel ex-Raamstraters elkaar weer even gezien tijdens de reünie van 2019. Wat gaat de tijd snel. Toen waren we nog allemaal gezond, in elk geval degenen die er waren. Maar hoe gaat het nu met jullie?
Ook al staat er voorlopig geen nieuwe reünie op stapel daarom willen we toch wel weten hoe het nu met iedereen gaat lijkt mij. Het zijn erg vervelende en angstige tijden met dit Coronavirus. Ik hoop dat iedereen zelf en ook jullie naasten gezond zijn gebleven. Stuur mij even een berichtje hoe het nu met jullie is, ik zal alle reacties verzamelen, zo blijven we toch een beetje bij elkaar.
En misschien heb je nu de tijd om die ene klasgenoot die tot nu toe niet te vinden was op te sporen. Zoek op internet, kijk in telefoonbestanden, vraag na bij buren of bij ex-werkgevers, wees creatief! Het zou leuk zijn wanneer ook zij aanwezig kunnen zijn wanneer we toch nog een “laatste” reünie willen organiseren.

Hier kun je alle reacties vinden die tot nu toe zijn binnengekomen. Veel leesplezier!

Eva Jonker